Xavi Torres Trio

Young VIPs

Xavi Torres Trio

Het Xavi Torres Trio combineert opwindend trio-spel met avontuur, waarbij spelplezier en toewijding op hoog niveau doorklinken. Als pianist zowel als componist, vertelt de Spaanse Xavi Torres (1991) een eigen verhaal met geweldig oog voor detail.

Na zijn studie in Barcelona verhuisde Xavi naar Amsterdam, waar hij zijn master jazzpiano en bachelor klassiek piano afmaakte. Hij speelde met muzikanten als Dick Oatts, Terell Stafford, Ben van Gelder, Reinier Baas, Tineke Postma en Jasper Blom. 
In 2015 kwam droomdebuut ‘Skyline’ van zijn eigen trio uit en de groep won verschillende prijzen. Twee Keep An Eye International Jazz Awards, “Beste Band van 2015″ en in 2016 wonnen de muzikanten de Sena Dutch Jazz Competition. Het Xavi Torres Trio speelde op het North Sea Jazz Festival, So What’s Next in Einhoven en in jazzclubs in binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2017 verschijnt een nieuwe release.

“Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal.”, aldus de vakjury. 

Xavi Torres (piano), Vic Moliner (bas) en Joan Terol (drums).

www.xavitorresmusic.com