Recensies Tournee

Young VIPs

Recensies Tournee

De Young VIPs zijn op tournee door Nederland. Journalisten van o.a. NRC, Muziekvan.nu & writteninmusic kwam langs!

Amanda Kuyper – NRC

Nausikaä de Blaauw – writteninmusic.com
Het grootste talent was echter overduidelijk Rodríguez zelf die niet alleen indruk maakte met zijn verfrissende composities en gewaagde bewerkingen van klassiekers als Fats Waller’s Jitterbug Waltz, maar vooral in oog en oor sprong als een ware meester achter de toetsen. Spaanse roots, een mix van improvisatie, latin en flamenco, maar bovenal een heel eigen geluid.
Van der Vlugt zoekt graag het contrast op, de grens tussen het orkestrale, het vrije en dan weer het tot in de puntjes gearrangeerde. De composities van Windkracht 7, grotendeels van zijn hand, zijn fris en dynamisch en zo was ook het spel van het zevental deze avond. Je kon als luisteraar goed merken dat er een zeldzame, ongedwongen gelijkwaardigheid in deze formatie aanwezig is, maar iedereen toch een onmisbare bijdrage levert en zijn of haar eigen stempel drukt op de muziek en composities.

 Charlie Crooijmans – Muziekvan.nu
Afgelopen zaterdag demonstreerde Rodríguez in het Bimhuis niet alleen de vrijheid waarmee hij elementen uit de flamenco naar zijn hand zet, maar ook hoe uitmuntend hij deze met zijn jazz weet te verenigen. Intussen werkt hij met zijn kwintet, een half jaar nadat zijn debuutalbum in het Concertgebouw werd gepresenteerd, aan een tweede album. We zijn erg benieuwd!’