Kijk terug: première Young VIPs in Bimhuis

Young VIPs

Kijk terug: première Young VIPs in Bimhuis

De Young VIPs Tour van dit jaar is nu echt begonnen! Als sneak preview voor de rest van de tour maakten we deze beelden tijdens de première in het Bimhuis.

Xavi Torres en zijn trio openden de avond en speelden veel nieuw werk van hun nieuwe album ‘Unknown Past’ dat in juni zal verschijnen. Het spelplezier spat er werkelijk vanaf, wat het een leuke show maakt om naar te kijken. De band speelt hecht en blijft muzikaal continu verrassen.

Na een korte pauze treedt saxofonist Genzo Okabe aan met zijn kwartet. De sfeer wordt gezet in het nieuwe stuk ‘Opening’, waar Japanse klanken in lijken door te klinken. Daar schakelt de band door naar de volgende versnelling, en de volgende: explosief, virtuoos, maar ook teder en emotioneel. Op 5 mei verschijnt het nieuwe album van Okabe Family ‘Disoriental’.

De tour gaat verder in april langs Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Enschede, Nijmegen, Leiden en Tilburg. In mei en juni zijn deze jazztalenten nog te zien in Almere, Soest, ‘s-Hertogenbosch en Amersfoort. Leuk nieuws: de splinternieuwe cd’s zijn tijdens de tour al exclusief verkrijgbaar!

Video credits: Elsie Vermeer (video & editing), Seeltje van Boeckel (video), Marc Schots (audio), Philip ten Brink (lights)