Young VIP Sanne Rambags wint Edison Jazz vocaal

Young VIPs

Young VIP Sanne Rambags wint Edison Jazz vocaal

Wij feliciteren Sanne Rambags met het winnen van de Edison Jazz Award Vocaal Nationaal 2019! De award wordt op 7 juli persoonlijk uitgereikt in LantarenVenster te Rotterdam.

Het juryrapport:
“Het nieuwste album van zangeres Sanne Rambags, en tevens het debuut van het trio Mudita, is een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden. Luisteren naar de plaat voelt als dwalen en dolen door een helder en kalm Noors bos. Rambags’ stem is sinds het album ‘Under The Surface’ uit 2017 (met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders) alleen maar krachtiger geworden en heeft meer diepgang gekregen. Daarnaast schuwt de pas 24-jarige zangeres uit het Brabantse Goirle het experiment en de improvisatie niet en maakt ze knappe vocale buigingen en sprongen.

Maar Mudita is méér. Het creatieve en kunstzinnige drietal bestaat verder uit pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits, die Rambags’ stem uiterst zorgvuldig schaduwen en aanvullen. ‘Listen To The Sound Of The Forest’ is een even betoverend als uitdagend conceptalbum, dat ver buiten de grenzen van het veilige muzieklandschap treedt.”