Young VIPs 2019 Sun-Mi Hong en Sanne Rambags op tour

Young VIPs

Young VIPs 2019 Sun-Mi Hong en Sanne Rambags op tour

‘New Generation of Dutch Jazz’ tourt langs onder meer Transition, LantarenVenster en Bimhuis

In 2019 zijn zangeres Sanne Rambags en drummer Sun-Mi Hong de uitverkorenen die de rol van Young VIPs 2019 op zich nemen en het hele land door touren. De Young VIPs Tour wordt op 6 april afgetrapt tijdens Transition Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

Tijdens de concerten van de Young VIPs 2019 Tour vinden er verschillende afwisselingen plaats. Het ene moment speelt Sanne met Sun-Mi om vervolgens later ondersteund te worden door musici uit het Sun-Mi’s Quintet of uit Sanne’s European Colours Group. Ook zijn er momenten dat zij enkel met muzikanten uit hun eigen groep spelen. Het uitgangspunt daarbij is de spanning tussen vrijheid en compositie. Voor beide muzikanten is dit essentieel, omdat zij dit zien als bron voor hun vakmanschap.

Met hun verschillende achtergronden maken ze een avondvullend programma dat een fluïde karakter heeft.

Tourdata
06/04 Transition Festival, Utrecht
12/04 Paradox, Tilburg
13/04 Hot House, Leiden
04/05 LantarenVenster (Jazz International), Rotterdam
08/05 Brebl (Podium Jin presents) , Nijmegen
09/05 Corrosia, Almere
11/05 Bimhuis, Amsterdam
13/05 de Pletterij, Haarlem

Meer data worden spoedig aan de agenda toegevoegd.

Sanne Rambags
Al op jonge leeftijd ontwikkelt de Nederlandse zangeres en componiste Sanne Rambags zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is, als een van de weinige zangeressen van haar generatie, in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de ervaren musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentele functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van haar stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.

Op 8 maart 2019 verschijnt Sanne’s tweede album Trinity met Joost Lijbaart, Bram Stadhouders.

Onder de noemer Sanne Rambags European Colours Group gaat Rambags tijdens de Young VIPs Tour 2019 muzikale ontmoetingen aan met talentvolle musici van haar generatie uit verschillende landen in Europa. Zo komen onder meer Nathan Wouters (BE – bas), Oddrun Lilja Jonsdottir (NO – gitaar) en Kika Sprangers (NL – saxofoon) tijdens de tour voorbij.

www.sannerambags.com

Sun-Mi Hong
De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het Conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Seriese begon ze zich steeds meer te interesseren voor jazz en werkte hard aan eigen composities. In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival en de benoeming tot Young VIP 2019. Tijdens de Young VIPs Tour speelt zij met haar Quintet.

Sun-Mi Hong Quintet:
Sun-Mi Hong  (drums)
Nicolo Ricci  (tenor saxofoon)
Alistair Payne  (trompet)
Young-Woo Lee  (piano)
Alessandro Fongaro  (bas)

www.sunmihong.com

Het Young VIPs initiatief
De Young VIPs Tour is een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP) in samenwerkingsverband met 25 Nederlandse jazzpodia. Al sinds 1997 mogen opkomende jonge jazz talenten op club- en festival tour door Nederland om ervaring op te doen en zichzelf op de radar te zetten. De gekozen Young VIPS talenten van afgelopen jaren zijn indrukwekkend. Eerdere Young VIPs waren onder meer Martin Fondse, Izaline Calister, Reinier Baas, Kapok, Vincent Houdijk, Rogier Telderman, Xavi Torres en Kika Sprangers. De programmering is in handen van VIP, sinds 2013 organiseert stichting JazzVip de Young VIPs Tour.